Code-It@Home: Introductie

Roombeek Cultuurpark Educatie lanceert in samenwerking met de Twentse Maakplaatsen: Code-It@Home workshops!

Code-It@Home staat geheel in het teken van programmeren en coderen. Kinderen en jongeren van 8 t/m 15 jaar kunnen via deze website kosteloos aan de slag met het volgen van programmeer workshops. Momenteel zijn veel kinderen en jongeren thuis aan het leren via online-lesmiddelen. Zij leren zo allerlei vakken, maar merken nu ook op dat computerkennis onmisbaar is. Computerkennis gaat verder dan weten hoe je een computer bedient. Want hoe programmeer je eigenlijk een computer?

Code-It@Home omvat workshops waarbij wordt ingegaan op code, programmeren en creativiteit binnen het programmeren. Wat is programmeren? Welke dingen om ons heen maken allemaal gebruik van code? Hoe herken je algoritmes en leer je deze schrijven op een speelse manier? Hoe gebruiken codekunstenaars programmeren om kunst te maken?

Kinderen en jongeren worden zich bewust van alles wat geprogrammeerd is om hen heen: zowel op de computer als daar buiten. Ze krijgen inzicht in welke programma’s en tools worden gebruikt om te programmeren en maken hier kennis mee via online workshops. Ze ervaren dat code een middel is om zelf iets mee te maken. Ook leren ze hoe codekunstenaars gevoelens en ervaringen uitdrukken en hoe ze communiceren met beelden: creativiteit binnen het programmeren.

Aanbod
Code-It@Home bestaat uit workshops met elk een introductievideo van onze docent Doremiek en daarbij horende werkbladen. Na het bekijken van de introductievideo van de workshop kunnen de kinderen en jongeren aan de slag met de werkbladen. Zo leren zij gedurende meerdere workshops de basisprincipes van coderen.

Hoe werkt het?
De eerste workshops staan al online. De komende weken komen daar steeds meer bij, hou deze website dus goed in de gaten!

Het @Home programma is onderdeel van de Lichtpuntjes van de Provincie Overijssel.

Op dit moment werken we aan het ontwikkelen van een nieuwe @Home pagina op de website van Tetem.
Deze tijdelijke website heeft als doel om de lopende activiteiten door te laten gaan tot deze nieuwe website is gerealiseerd.

Plaats een reactie